Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g di ceci bianchi lessi sgocciolati
lub 240 g di ceci in scatola sgocciolati - 510 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di farina tipo 0
- 150 g di pancetta di maiale a cubetti
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2 Std.
Focaccia veloce in padella
40 Min
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1 godz. 5 min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pizzette marinare
1 Std. 35 Min
Muffin al Parmigiano Reggiano
35 dk
Schiacciata integrale ai pomodori
45 dk
Focaccia ai cereali
2 Std. 5 Min
Bastoncini di farina di ceci all'aglio
1 Std. 10 Min
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min
Merendine allo yogurt
30 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1 Std. 50 Min