![Focaccia di ceci saporita Focaccia di ceci saporita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CE10570-AE72-41BB-B71D-5BD286A70B66/Derivates/CB7AFD5D-3002-48FF-A40D-A593D923B33C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g di ceci bianchi lessi sgocciolati
lub 240 g di ceci in scatola sgocciolati - 510 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 150 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di farina tipo 0
- 150 g di pancetta di maiale a cubetti
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli e rosmarino
20 Min
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40 min
Focaccine aneto e feta
1h 25 min
Sformato di fagioli dell'occhio
50 min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1h
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35 min
Croissant (vegan)
3h 50min
Focaccia ai ceci e verdure al curry
1 Std. 5 Min
Focaccia alla farina di farro
2 Std. 30 Min
Focaccia veloce in padella
40 min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min