Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b. per oliare
- 190 g di polpa di zucca Kabocha a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di acqua
- 425 g di farina manitoba
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (7 g)
- ½ cucchiaino di zucchero
- 10 g di sale
-
2
rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
lub 2 rametti di salvia fresca le foglioline - 100 g di Feta (formaggio greco), sbriciolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1883 kJ / 450 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Panini alla zucca
4 godz.
Strüdel salato di zucca e ricotta
2小时
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2hod. 10min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Mini quiche al radicchio
1小时 10 分钟
Focaccia pere e gorgonzola
1sa 55 dk
Sandwich alle cime di rapa
50 分钟
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Focaccia spinaci e olive
1小时 30 分钟
Panini basilico e pomodori secchi
3 godz. 15 min
Focaccia di zucca (TM6)
1h 35min
Polpettone di pollo e zucca farcito
1小时 30 分钟