![Torta di riso salata Torta di riso salata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95F6361F-70A1-4231-A95C-C562039810AC/Derivates/8074cbde-79b7-447e-922d-2aef0b1912b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno di riso
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino Romano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di riso
- 2 uova
- 1 pizzico di zafferano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe a piacere
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Latte fritto genovese
5h 40min
Mini valdostane al kamut
1h 5min
Focaccia al formaggio
55min
Torta salata a formaggio Brie
50min
Pandolce genovese
1h 30min
Riso in torta verde
1h 30min
Insalata di panissa con carciofi
55min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Pansoti in salsa di noci
2h
Torta pasqualina
2h 5min
Panissa
45min
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min