Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina
- 75 g di burro
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno di riso
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino Romano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di riso
- 2 uova
- 1 pizzico di zafferano in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe a piacere
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata patate e cipolle
55p
Pandolce genovese
1h 30min
Panissa
45min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Torta pasqualina
2h 5min
Focaccia al formaggio
55p
Torta alle bietole
3h
Cappon magro
4h 30min
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Torta di spinaci greca
1h 20min
Quiche salata ai carciofi
1h 20min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min