Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di castagne secche sbucciate
- 300 g di latte intero
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45min
Zuppa di farro e castagne
1sa 10 dk
Vellutata di ceci e gamberi
40min
Zuppa di ceci e castagne
1h 20min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50 min
Salsa selinuntina
15 min
Blanc manger
7h
Zuppa di castagne
1 godz.
Crema di ceci con vongole
40min