Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- ½ red onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground coriander
- 200 g coconut milk
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 150 g red lentils
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 zucchini, cut into slices (1 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 lime, cut into eighths, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185.5 kJ / 282.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 538.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hearty lentil chilli
50min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Lentil bolognese
30min
Vegetable chilli
50min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegetarian chilli
35 Min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Vegan moussaka
1h 50 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Pulse and pumpkin curry
30min