![Zucchini, lentil and coconut stew Zucchini, lentil and coconut stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/854FE127-5E3E-4C76-A93F-F6548AC63CF7/Derivates/86EF2F6B-A950-4CAF-B633-9C0325C40F30.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- ½ red onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground coriander
- 200 g coconut milk
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 150 g red lentils
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 zucchini, cut into slices (1 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 lime, cut into eighths, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185.5 kJ / 282.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 538.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Lentil moussaka
3h 30min
Vegetarian chilli
35min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Hearty lentil chilli
50min
Vegetable chilli
50min
Potato and green pea curry
50min
Lentil bolognese
30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min