Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cinnamon quill
- ½ tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 5 sprigs fresh coriander, stalks and leaves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 fresh bird's eye chillies, deseeded if preferred
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp dried chilli flakes
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 8001.2 kJ / 1905 kcal
- Białko
- 93.8 g
- Węglowodany
- 211.7 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 100 g
- Sód
- 9723.1 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Lentil bolognese
30 min
Vegetable chilli
50min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Pulse and pumpkin curry
30 min
Caribbean curry
40min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min