Tomato and red lentil soup

Tomato and red lentil soup

3.3 61 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • red lentils
    120 g
  • whole black peppercorns
    5
  • ripe tomatoes cut into halves
    900 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • tomato paste
    75 g
  • white wine vinegar
    1 tsp
  • raw sugar
    1 - 1 ½ tsp
  • fresh parsley leaves only, plus extra chopped for garnishing
    5 sprigs
  • water
    750 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • sea salt to serve
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to serve
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 131.8 kcal / 554.2 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 1114.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...