![Coq au vin blanc with polenta madeleines Coq au vin blanc with polenta madeleines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEE033EF-3636-46C4-B907-E5CAA75C2BB5/Derivates/333D9099-4E81-46D6-A776-3CDB809FE701.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coq au vin blanc
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp salt
- freshly ground pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Polenta madeleines
- 20 g salted butter, plus extra for greasing
- 12 fresh sage leaves
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 70 g fine polenta (see Tips)
- 2 tbsp gluten free flour mix (see Tips)
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg
- 120 g buttermilk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4016.3 kJ / 956.3 kcal
- Białko
- 74.1 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 65.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 2088 mg
Alternatywne przepisy
Pork and apple cider stew
1h 40min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Parsnip and bean mash
25 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Stuffed tomatoes
50 dk
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Warm wasabi potato salad
30 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Zucchini, Brie and basil soup
35 min
Pork fillet with mustard
35 min