Coq au vin blanc with polenta madeleines

Coq au vin blanc with polenta madeleines

4.4 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Coq au vin blanc
  • chicken Marylands jointed, trimmed and skin on
    4
  • eschalots peeled
    12
  • shortcut bacon rashers trimmed and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • salt
    1 tsp
  • freshly ground pepper to season
  • white wine
    200 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • water
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • garlic cloves
    3
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
    200 g
  • salted butter
    20 g
Polenta madeleines
  • salted butter plus extra for greasing
    20 g
  • fresh sage leaves
    12
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • fine polenta (see Tips)
    70 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    2 tbsp
  • bicarbonate of soda
    ¼ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • egg
    1
  • buttermilk
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 956.3 kcal / 4016.3 kJ
Białko 74.1 g
Tłuszcz 65.1 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 24.8 g
Sód 2088 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...