Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five spice powder
- 2 tsp Szechuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Duck
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred (opcjonalnie)
- 2 duck breasts, skin on
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tbsp soy sauce
- 100 g Asian greens, cut into pieces
- 50 g broccolini, cut into thirds
- 2 tbsp honey
- 2 tsp sesame oil
- 4 fresh mushrooms, cut into slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1525.8 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1058.3 mg
Alternatywne przepisy
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Fish with ginger lime sauce
35min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Garlic prawns
25min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Rosemary and green peppercorn pork fillet
5h 15min
Sicilian prawn salad
40min
Miso fish with Asian greens
24 godz. 45 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Thai-style fish cakes
30min