Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 965.6 mg
Alternatywne przepisy
Lamb Moussaka
1h 30 min
Southern-style pork and bean casserole
40min
Ratatouille
40min
Chicken cacciatore
50min
Sicilian prawn salad
40min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Layered lamb curry
1h
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Herb-salted chicken and chickpea casserole
1h 10 min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45 min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Lentil hotpot
12h 45min