Pork in creamy Marsala wine sauce

Pork in creamy Marsala wine sauce

4.4 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
  • pork fillets (approx. 800 g), trimmed and cut into pieces (3 cm)
    4
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • gluten free flour (see Tips)
    2 tbsp
  • dry Marsala wine
    100 g
  • fresh mixed mushrooms of choice, cut into slices or quarters
    200 g
  • mascarpone cheese
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 662.1 kcal / 2780.6 kJ
Białko 51.2 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 29.9 g
Sód 653.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...