Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 8 nectarines jaunes, épluchées et dénoyautées
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'amandes effilées, préalablement torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13 Std. 30 Min
Mousse à l'abricot
2h
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2 godz. 15 min
Mousse aux griottes
2h 30min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Gelée au citron de Syracuse
3h 25min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Mousse aux pommes
40 min