Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 8 nectarines jaunes, épluchées et dénoyautées
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 1 c. à soupe d'amandes effilées, préalablement torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'abricot
2h
Mousse à l'abricot
3h 30min
Mousse d'abricot aux amandes
Keine Bewertungen
Dômes banane et chocolat
6 Std. 30 Min
Sabayon aux raisins
15 Min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13 Std. 30 Min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 min
Mousse aux pommes
40 dk