
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g świeżego sera owczego (bundzu), pokrojonego na kawałki
- 200 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g żurawiny, suszonej
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 57.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 971.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Tarta wegetariańska
1h 10min
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30 min
Tarta z kurczakiem
1h 55 min
Sos beszamelowy
15 Min
Podpłomyk cztery sery
55min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Quiche z pieczarkami
1 Std. 40 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min