Karibische Paella aus dem Ofen

Karibische Paella aus dem Ofen

3.9 61 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Kreuzkümmelsamen
    1 TL
  • Korianderkörner
    3 TL
  • Öl
    2 EL
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (à ca. 280 g), im Gelenk geteilt
    4
  • Salz
    1 ½ TL
  • Chiliflocken
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Zwiebeln geviertelt
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Mango in Stücken
    200 g
  • Tomaten geviertelt
    2
  • Hühnerfond
    600 g
  • Paellareis
    200 g
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgespült und abgetropft
    1 Dose
  • grüne Bohnen
    300 g
  • Garnelen, roh, ungeschält ohne Kopf
    200 g
  • Kokosnussfleisch, frisch
    80 g
  • Koriander abgezupft
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 915 kcal / 3828 kJ
Białko 71 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...