![Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28422C65-EF21-4F55-9E1A-6D300D659042/Derivates/B8A66481-8798-4E47-966D-E0F260B865B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki-Sauce
- 100 g Sojasauce
- 30 g Reisessig
- 35 g brauner Zucker
- 180 g Reiswein (Sake oder Mirin)
Schwertfisch-Spieße
- 250 - 300 g Schwertfisch, in Würfeln (2 cm)
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (3-4 cm)
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Graved Lachs
48 Std.
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Sizilianischer Garnelensalat
40 Min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Tagliatelle aglio e olio mit Hackbällchen und Garnelen
1 Std.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 Std. 20 Min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 Std. 20 Min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Riesengarnelen in Cognac
20min
Spareribs vom Grill
6 godz. 45 min