Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki-Sauce
- 100 g Sojasauce
- 30 g Reisessig
- 35 g brauner Zucker
- 180 g Reiswein (Sake oder Mirin)
Schwertfisch-Spieße
- 250 - 300 g Schwertfisch, in Würfeln (2 cm)
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (3-4 cm)
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratene Meeräsche mit Linsensauce
25 Std.
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 min
Peruanisches Ceviche
1h 15min
Rindfleisch-Kebabs mit Monkey-Gland-Sauce
2 Std.
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Kokosmarinade zu Lammspießen
1 godz. 25 min
Thunfischsteaks mit Teriyaki-Creme
1 godz. 20 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3 Std. 15 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min