Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 100 g de nata (35% de grasa)
Masa
- 250 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 75 g de azúcar
- 75 g de mantequilla
- 2 huevos
- 600 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Para freír
- 500 g de aceite de girasol
Rebozado
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1254 kJ / 300 kcal
- Białko
- 5.33 g
- Węglowodany
- 36.99 g
- Tłuszcz
- 14.54 g
- Błonnik
- 1.96 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baño de azúcar
5min
Xuxos de crema
1h 30min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Bambas Boston cream
2h
Buñuelos rellenos de chocolate
5 godz.
Piononos de chocolate y fresa
30min
Barritas de chocolate y caramelo
4 Std. 30 Min
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min