Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 100 g de nata (35% de grasa)
Masa
- 250 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 75 g de azúcar
- 75 g de mantequilla
- 2 huevos
- 600 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Para freír
- 500 g de aceite de girasol
Rebozado
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1254 kJ / 300 kcal
- Białko
- 5.33 g
- Węglowodany
- 36.99 g
- Tłuszcz
- 14.54 g
- Błonnik
- 1.96 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Napolitanas de chocolate
6 Std. 30 Min
Bizcocho veteado
2小时
Bizcocho cebra
1h 10min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Cupcakes tela de araña
2 Std. 10 Min
Minicupcakes de chocolate y mascarpone
1h 10min
Barritas de chocolate y caramelo
4hod. 30min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1 godz. 50 min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min