Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de leche
- 4 huevos (1 batido para pintar la masa)
- 2 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 10 g de azúcar vainillado
- 40 g de harina de repostería
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 40x25 cm)
- 2 cucharaditas de mantequilla para untar los canutillos
- 2 cucharadas de coco rallado
- 2 cucharadas de granillo de almendra cruda
- 2 cucharadas de fideos de chocolate
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 673 kJ / 161 kcal
- Białko
- 4.42 g
- Węglowodany
- 13.83 g
- Tłuszcz
- 9.77 g
- Błonnik
- 0.63 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4 Std.
Xuxos de crema
1 Std. 30 Min
Crema pastelera
10 Min
Masa choux
2 Std.
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2 Std.
Cañas de nata
30 Min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Rosquillas
30 Min
Brazo de gitano
3 Std.