Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 230 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de aceite de oliva
- 100 - 150 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 12 unidades
- Kalorie
- 10104 kJ / 2424 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 235.2 g
- Tłuszcz
- 148.4 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30 min
Coca de vidre con almendra
2 Std. 15 Min
Almoixàvenas
1h 30 min
Cremadillos
3h 50min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2óra 30p
Masa para cocas
1óra
Monas de Pascua
2h 40 min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50min
Buñuelos de viento de calabaza
1óra 10p
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2óra
Bollos de leche rellenos de chocolate
2óra 30p
Coca de llanda
40 min