Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 10 g de azúcar vainillado
- 70 - 100 g de azúcar
- ¼ g de nuez moscada molida
Masa
- 100 g de leche entera
- 20 g de levadura prensada fresca
- 350 g de harina de fuerza
- 2 huevos
- 30 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
Fritura
- 300 - 500 g de aceite para freír
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1 godz. 45 min
Tarta San Marcos
4h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Cañas de nata
30min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Napolitanas de crema
4h 45min
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Ensaimadas individuales
9h
Brazo de gitano
3h