Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 8 - 10 tiras de piel de naranja
- 100 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 100 g de aceite de girasol
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de harina de repostería
Terminación
- 500 g de aceite de girasol para freír
- 50 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 601 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.11 g
- Węglowodany
- 17.28 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 0.77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30min
Milhojas de crema y toffee
2 Std. 30 Min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Almoixàvenas
1h 30min
Cremadillos
3 godz. 50 min
Coca de morcilla
1 Std. 10 Min
Caldereta manchega
1 Std.
Coca con cabello de ángel y nueces
1 Std. 20 Min
Tortas dulces y saladas
1 Std.
Napolitanas de crema
4 godz. 45 min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Ensaimadas individuales
9hod.