Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g celeriac, peeled, cut in pieces to fit in feeder
Mayonnaise
-
130
g sunflower oil
lub rapeseed oil - 1 egg yolk, from medium egg
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 15 g red wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1473.2 kJ / 352.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 140.7 mg
Alternatywne przepisy
Sumac-spiced Houmous
5 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1h 15 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45min
Best Basic Houmous
5 min