Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 6 foglioline di menta fresca, lavate
- 200 g di fave fresche, pulite
- 5 uova
- 10 foglie di basilico fresche, lavate e a listarelle
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Frittata di verdure
1h 10 min.
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50 min.
Spinaci, cipolle e patate in agrodolce
40 min.
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 min.
Filetti di merluzzo in salsa al caramello
1h 10 min.
Coniglio all'ananas e vaniglia
1h
Involtini di scottona
1h 10 min.
Frittata ai piselli con chutney di pomodoro
1h 10 min.
Tortini di riso con carne
2h 30min
Tortino di riso in salsa al Gorgonzola
40 min.
Insalata di carciofi e fagioli
1h 5 min.