![Lasagne con patate, porcini e taleggio Lasagne con patate, porcini e taleggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b77d7cfc-99c8-4f16-bd7d-d1573524c8ad/Derivates/8fa3fe13-79db-4b33-988c-6ab121c51d28.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 1 rametto di timo fresco intero
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte
- 30 - 50 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo di patate con salmone affumicato
1h 10min
Filetto in crosta di patate
2 Std. 15 Min
Lasagne all'amatriciana
2 Std.
Ficelles picardes
1h 25 min
Wurstel e patate speziate
1 Std. 5 Min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1h 15min
Terrina di lasagne ai funghi e carne salada
1h 10min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2 Std.
Canapè al prosciutto Serrano
40 min
Salsa ai porcini
20 Min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5min
Lasagne ai funghi
2 Std.