Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 1 rametto di timo fresco intero
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte
- 30 - 50 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45 Min
Frico
1h
Lasagne del boscaiolo
2 godz. 15 min
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40 Min
Lasagne all'amatriciana
2 godz.
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 godz. 20 min
Lasagne al pesto di pistacchi
1 godz. 40 min
Torta salata champignon e provola
1 Std. 5 Min
Frico con speck
50 Min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 Min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1h
Lasagne ai funghi
2 godz.