Wersje kompatybilne
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g red onions, quartered
- 60 g port
- 20 g caster sugar
- 20 g balsamic vinegar
- 10 g fresh parsley, cut in pieces
- 10 g fresh chives, finely sliced
- 30 g Greek yoghurt
- 250 g salmon fillet, fresh, skinless
- 5 sprigs fresh thyme
- ¼ fennel bulb
- 250 g water
- 5 g coarse salt flakes
- 2 tsp rapeseed oil, for frying
- 200 g sourdough bread, sliced, (approx. 8 slices)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653.9 kJ / 395.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 843.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)
Brak ocen
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Brak ocen
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20 min
Grated Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM6)
1h 10min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15 min