![Pane al lardo e timo Pane al lardo e timo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E39C2A1-846B-4E35-B095-75C83DCDADB0/Derivates/5688BD33-681A-4DC8-96E4-9E66EBA19512.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 70 g di lardo a fettine
-
3
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di timo secco - 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alla cipolla
3 Std. 50 Min
Baguette
4 Std.
Pane al latte
2h 20min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Pane alla birra
4h 55min
Panini ai pomodori sott'olio e peperoncino
3h 35min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pagnotte turche
2h 20min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Pagnotta casereccia
5h 10min
Pane barese
6h 15min