Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- 10 g di lievito di birra fresco
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 0 - 70 g di lardo a fettine
-
3
rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di timo secco - 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Pane al latte
2h 20min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26h
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Pane barese
6 Std. 15 Min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3u.
Bauletti integrali allo speck
5 Std. 15 Min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min
Pane al rosmarino
10h 55min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min