Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo alla crema al Whisky
- 90 g di latte condensato zuccherato
- 70 g di crema al Whisky
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 125 g di mascarpone
Glassa a specchio
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 75 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di sciroppo di glucosio
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesche al forno ricoperte di meringa
45 min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25 min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30 min
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Vasetti al gianduia e biscotti (per 2 persone)
15 min
Crocchette di gamberoni
10h
Bon bon con liquore all'arancia
2 Std. 20 Min
Crema Bimby ® al cioccolato fondente
45 min
Crema di pesche caramellate e cannella
2 Std. 15 Min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Crema agli amaretti "salva dessert"
10 Min