Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 175 g di strutto
- 3 uova
- 1 limone biologico, solo la scorza grattugiata
- 12 gherigli di noci
- 50 g di pinoli
- g di farina tipo 00 + q.b.
- burro, per imburrare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7 Std.
Panforte
1h
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Pan co' Santi
7 Std.
Castagnole
1h 20min
Crostata di mais e anacardi con albicocche (senza glutine)
1 godz. 50 min
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55min
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Burro al tonno
1h 20min
Schiacciata con l'uva
2h
Schiacciata fiorentina
50min
Polenta ai porri
1h 5min