![Crostata strudel (di Erica Liverani) Crostata strudel (di Erica Liverani)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8088427-D291-457C-AE4A-CC96C585D3AC/Derivates/AEAC2ADC-3373-4313-A278-87AEA3B7DF36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 220 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (8 grammi circa)
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 300 g di mele Golden Delicious a cubetti, (2 mele)
- 30 g di burro
- 40 g di uvetta
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di pinoli tostati
- 15 g di Rum
Copertura
- 150 g di zucchero
- 150 g di burro
- 3 uova
- 150 g di farina di mandorle
- 55 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2301 kJ / 481 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alle mele
1h
Tortine dell'amore
1h 40min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Pinza
50min
Castagnole
1h 20min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Strudel di mele
1 godz. 35 min
Torta degli auguri
1 godz. 35 min
Torta frangipane
1h 25 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Crostata bigusto
1 godz. 55 min