Crostata strudel (di Erica Liverani)

Crostata strudel (di Erica Liverani)

3.3 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 220 g di farina tipo 00
  • 100 g di burro a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (8 grammi circa)
Ripieno
  • 100 g di zucchero
  • 300 g di mele Golden Delicious a cubetti, (2 mele)
  • 30 g di burro
  • 40 g di uvetta
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 40 g di pinoli tostati
  • 15 g di Rum
Copertura
  • 150 g di zucchero
  • 150 g di burro
  • 3 uova
  • 150 g di farina di mandorle
  • 55 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 481 kcal / 2301 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...