Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di farina di mais
- 200 g di farina tipo 00
- 280 g di burro morbido a tocchetti
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 1 pizzico di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crackers classici
3h
Baci di dama
1h 30 min.
Veneziane
2h 40min
Biscotti di mais
40 min.
Pastaragia
25 min.
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15 min.
Canestrelli
1hod. 50min
Biscotti scozzesi
1h 5 min.
Mini croissant con pancetta affumicata
2h
Biscotti alle nocciole
40 min.
Attorcigliati al sale marino
3h 15 min
Treccine alle nocciole
50 min.