![Panna cotta danese Panna cotta danese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AD167F8-C53D-4DB9-B288-8DA9106D0D7D/Derivates/8B808A63-676B-4C0D-9426-34CC1AB67F9D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 60 g di zucchero
- 400 g di latte freddo
- 7 fogli di gelatina, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di vaniglia in polvere - 300 g di frutta fresca mista di stagione, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Torta estiva allo yogurt
6h 15min
Bicchierini di cassata
30min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Panna cotta
6h 30min
Burro all'arancia
3 Std. 30 Min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20min
Coppetta all'amarena
11sa 40 dk
Coppette biscotto
20min
Parfait di fragole
3 Std. 15 Min
Cheesecake cioccolato e salsa ai kiwi
7 Std. 50 Min
Mousse all'albicocca
3 Std. 30 Min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min