![Prosciutto and basil egg cups Prosciutto and basil egg cups](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58d06592-e236-49a8-b145-9711ad923499/Derivates/45e81d8c-0929-4319-b228-e75766b5be9d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 slices prosciutto (see Tips)
- 100 g Emmental cheese, cut into pieces (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 50 g semi sundried tomatoes
- 4 eggs
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 tbsp basil pesto (optional - see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- fresh chives, chopped, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1348.5 kJ / 321.1 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 681.3 mg
Alternatywne przepisy
Overnight berry breakfast
24 Std. 5 Min
Curried chicken salad wraps
50 dk
Zucchini lasagne
1 godz. 30 min
Cauliflower hash browns with smoked salmon and sour cream
30 min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45 min
Almond chocolate mousse
35 min
No potato salad
20 min
Cheesy pull-apart garlic bread
1h
Cauliflower flammkuchen
1h
Keto cauliflower and Brussels sprout cheese bake
45 min
Peanut butter chocolate cups
1 godz. 30 min
Chicken and spinach enchiladas
40 min