Wersje kompatybilne
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate quinoa cake
- 120 g butter, plus extra for greasing
- 170 g red quinoa
- 520 g water
- 4 eggs
- 80 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 250 g caster sugar
- 30 g cocoa powder
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
Peanut butter frosting
- 120 g cream cheese, cut into pieces
- 60 g peanut butter
- 1 tsp vanilla bean paste
- 120 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1473.2 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 140.5 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Apple and date cake
1h 30min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Zucchini banana loaf
1h 45min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15 min.
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Apricot macadamia biscuits
40min
Apple cinnamon muffins
40min
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15min
Quick almond biscuits
35min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min