![Melted Brie with basil and lemon pesto Melted Brie with basil and lemon pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E312311-C9E8-4F26-8F5E-31A1DA77793E/Derivates/A8AC79E3-1AEB-4DBD-8983-31042B942A43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 100 g roasted pine nuts
- 20 g fresh basil, leaves only
- 1 pinch sea salt, to taste
- 500 g water
- 125 g Brie cheese, or Camembert cheese
- 250 g cherry tomatoes, on a vine, or grape tomatoes, on a vine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1159 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 261.9 mg
Alternatywne przepisy
Savoury herb baked ricotta
2 Std. 40 Min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Herbed lavosh
55 min
Spiced cherry brioche wreath
2h 20min
Herb and garlic dip
10 min
Camembert with cranberries and almonds
30min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Baked artichoke dip
35 min
Sparkling white sangria punch
24 Std. 30 Min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 Min