![Flaky salmon pie with herb dressing Flaky salmon pie with herb dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97ACD635-FA99-47F9-BDA2-53AF63493269/Derivates/2C7FC1B2-DAA3-4362-8750-031D6AEEB09F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon filling
- 1 eschalot
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 eggs
- 300 - 400 g hot smoked salmon, flaked into bite-size pieces
- olive oil spray (see Tip)
- 8 sheets filo pastry
- 3 tbsp panko breadcrumbs
- 2 tsp sesame seeds
Herb dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 pinches salt
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 867.8 mg
Alternatywne przepisy
Fish pie
1h 15 min
Spiced lamb pie
40 min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Lamb Moussaka
1h 30min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 Min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Linguine with salmon and herbs
25 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Risoni with salmon and spinach
25 Min