Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon filling
- 1 eschalot
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 eggs
- 300 - 400 g hot smoked salmon, flaked into bite-size pieces
- olive oil spray (see Tip)
- 8 sheets filo pastry
- 3 tbsp panko breadcrumbs
- 2 tsp sesame seeds
Herb dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 pinches salt
- 60 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837.7 kJ / 437.6 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 867.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Spiced lamb pie
40 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Filo spinach slice
55 min
Crab briks
55 min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45 min
Chicken cacciatore
50 Min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min
Salmon en croute
50 Min
Fish pie
1h 15min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min