Urządzenia i Akcesoria
Brinjal (eggplant pickle)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1010 g
Składniki
-
fresh ginger peeled and cut into slices (2 mm)30 g
-
fresh long green chilli cut into halves1
-
garlic cloves2
-
ground turmeric2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
malt vinegar150 g
-
brown sugar110 g
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
fenugreek seeds1 ½ tsp
-
vegetable oil or light olive oil130 g
-
sea salt1 tbsp
-
eggplant cut into pieces (1 cm)600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1010 g
Sód
9237.1 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
7423 kJ /
1767 kcal
Tłuszcz
136.4 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
126.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Date and tamarind chutney
8 godz. 50 min
Lemon and thyme oil
25 min
Garam masala
10 min
Tandoori paste
5 min
Spiced tomato chutney
30 min
Marinated feta cheese
170 godz.
Spiced nut clusters
35 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Chunky basil pesto dip
10 min
White bean dip with chimichurri
15 min
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min