Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh ginger, peeled and cut into slices (2 mm)
- 1 fresh long green chilli, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground ginger
- ½ tsp chilli powder
- 150 g malt vinegar
- 110 g brown sugar
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 130 g vegetable oil or light olive oil
- 1 tbsp sea salt
- 600 g eggplant, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1010 g
- Kalorie
- 7423 kJ / 1767 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 126.3 g
- Tłuszcz
- 136.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 9237.1 mg
Alternatywne przepisy
Red onion relish
50 menit
Tomato ketchup
1h 10 min
Sauerkraut
168 godz. 35 min
Marinated feta cheese
170 godz.
Wholegrain mustard
120h
Mango, ginger and chilli chutney
25 godz. 10 min
Spiced tomato chutney
30 min
Apple and ginger paste
6h 15 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Spicy peach and mango chutney
45 Min
Quick beetroot relish
40 min
Sweet chilli sauce
1 godz. 5 min