
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
1 gałązka tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
45 g selera naciowego (1 łodyga), pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g pora pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1000 g cielęciny pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
900 g wody
-
500 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
100 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 żółtka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Kremowy gulasz cielęcy z ziemniakami; Serniczki na parze z gotowanymi jabłkami
1 godz. 20 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min