![Pane con farina di mais Pane con farina di mais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B18C8F6B-13F7-4BA5-BD55-9C1E12EB0961/Derivates/1DB0D5AE-DDB5-4BBC-BDDA-F8957B6D27F8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
15
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre -
450
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 450 g di farina tipo 0 + q.b. - 150 g di farina di mais tipo fioretto + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Spighette al kamut
3h 55min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Pane alla birra
4j 55 menit
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Polka (pane francese)
5h
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Ciabattine veloci
3h 10min
Filone di sola semola
2klst 50 min
Mantovanine
2h 45 min
Pagnotta casereccia
5h 10min