Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
15
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre -
450
g di farina tipo 1 + q.b.
lub 450 g di farina tipo 0 + q.b. - 150 g di farina di mais tipo fioretto + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Il pane di Altamura
4 Std.
Ciabattine veloci
3h 10min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Corona bordolese
5h 20min
Pane toscano con lievito madre
5h
Pagnotta al rosmarino
3 godz. 30 min
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min