Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di nocciole sgusciate
- 325 g di zucchero a velo
- 75 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di uova
- 100 g di burro fuso
-
zucchero a velo, a piacere
(opcjonalnie)
lub gelatina neutra, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colomba pasquale alle mandorle
1h
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4j 35 menit
Oranais all'albicocca
1h 35min
Crumble con biscotti secchi, pere e caramello
1h
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30 min
Amor polenta
1h 5min
Pane del vescovo
1h
Crema tartufo
12h 20min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Cheesecake al cocco
4 godz. 30 min