![Bavarese al mandarino Bavarese al mandarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/551A6053-7BAD-4CA2-87F1-5CF384C1BDB0/Derivates/1D2D4C63-81A3-4FCC-A88A-1C6EF55E6212.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 60 g di zucchero
- 3 mandarini, la scorza senza la parte bianca e il succo (preferibilmente biologici)
- 2 tuorli
- 100 g di latte
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 godz. 20 min
Trifle ai lamponi
2h 30min
Salsa olandese
30min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 godz. 30 min
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11h 40 min
Gelato al pane
8h 30min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Le fraisier
7 Std. 30 Min
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30 min
Panna cotta alla crema al whisky
4 godz. 30 min
Budino alla fragola
2h 15min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min