Semifreddo pesche e albicocche

Semifreddo pesche e albicocche

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

Semifreddo
  • fogli di gelatina (1,9 g l'uno), + q.b. di acqua per ammollo
    9
  • di zucchero semolato
    150 g
  • di pesche a dadini
    150 g
  • di albicocche a dadini
    150 g
  • di miele
    60 g
  • di timo fresco
    1 rametto
  • di succo di limone
    15 g
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    500 g
  • di panna (35% di grassi)
    200 g
Per terminare
  • di pesche a spicchi sottili
    50 g
  • di albicocche a spicchi sottili
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 411 kcal / 1724 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...