Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 9 fogli di gelatina (1,9 g l'uno), + q.b. di acqua per ammollo
- 150 g di zucchero semolato
- 150 g di pesche, a dadini
- 150 g di albicocche, a dadini
- 60 g di miele
- 1 rametto di timo fresco
- 15 g di succo di limone
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 200 g di panna (35% di grassi)
Per terminare
- 50 g di pesche, a spicchi sottili
- 50 g di albicocche, a spicchi sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1724 kJ / 411 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta latte e cereali
6h 50 min
Budino alla menta
2h 45min
Mousse alla fragola
2 Std. 10 Min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4h 30min
Frappé all'albicocca
15 Min
Cheesecake all'arancia
5h 40min
Pannacotta leggera alle fragole e basilico
3 Std. 10 Min
Coulis di fragole
20 min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5h 40min