Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo
- 9 fogli di gelatina (1,9 g l'uno), + q.b. di acqua per ammollo
- 150 g di zucchero semolato
- 150 g di pesche, a dadini
- 150 g di albicocche, a dadini
- 60 g di miele
- 1 rametto di timo fresco
- 15 g di succo di limone
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 200 g di panna (35% di grassi)
Per terminare
- 50 g di pesche, a spicchi sottili
- 50 g di albicocche, a spicchi sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1724 kJ / 411 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 Std. 30 Min
Stracciatella
10h 25min
Coulis di fragole
20min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30min
Gelato al latte e mango
10 dk
Panna cotta latte e cereali
6 godz. 50 min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6 godz. 40 min
Delizia alla fragola di Plougastel
4 Std. 55 Min
Mousse all'albicocca
3h 30min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Pesche al forno ricoperte di meringa
45min