![Panini noci e uvetta (di Erica Liverani) Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C1BFCCC3-C9CE-4346-8106-3D13799E359E/Derivates/81889407-3F36-4A9A-A163-FB319238A841.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 825 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0
- 100 g di farina manitoba
- 2 g di malto in polvere
- 10 g di sale
- 5 g di latte in polvere
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di noci sgusciate tritate grossolanamente
- 70 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coppia ferrarese
1 godz.
Pane al latte
2h 20min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26h
Gubana
3 godz. 45 min
Chiocciole al formaggio
4 Std. 15 Min
Baguette tradizionale
15 Std. 35 Min
Grissini di pane
4 Std.
Corona di pan di pizza
4 Std.
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Pagnotta casereccia
5h 10min