![Pizza bianca alla ligure Pizza bianca alla ligure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EC08FE7-2642-4603-8EF4-5B536F3765AF/Derivates/32A4B59C-33E4-46E9-84CF-480DED9E6F4D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
100
g di farina integrale
lub 100 g di farina di castagne - 300 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 1500 g di acqua
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di crescenza
- 10 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 50 g di pesto alla genovese (opcjonalnie)
- 20 g di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
Alternatywne przepisy
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26u.
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Spongata
25 godz. 35 min
Focaccia al farro farcita
3 Std. 45 Min
Pizza alle verdure
2h 5 min
Focaccia spinaci e olive
1 Std. 30 Min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min
Pane barese
6h 15min