Crostata di zucca (di Erica Liverani)

Crostata di zucca (di Erica Liverani)

4.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 8 amaretti duri
  • 250 g di polpa di zucca cotta (vedere consigli)
  • 180 g di latte condensato zuccherato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 310 kcal / 1397 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...