Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 8 amaretti duri
- 250 g di polpa di zucca cotta (vedere consigli)
- 180 g di latte condensato zuccherato
- 1 uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1397 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Crostata di carote e arance
1h 25min
Panini dolci al farro con frutta secca
1h 15 min
Oranais all'albicocca
1h 35min
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4hod. 25min
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10 min
Biscotti pepati con melassa
1h
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min
Girelle alla ricotta
1h 15 min
Crostatine di riso con cuore di mela
1h 20min
Crostata di zucca all'amaretto
3 godz. 45 min
Crostata al tiramisù
3u. 15min