Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 175 g di farina tipo 00
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di pere al cioccolato
1 Std. 20 Min
Torta fior d'arancia
50 Min
Torta di mele
1 Std.
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta con uva fragola
1h 40 min
Torta Donizetti
1 Std.
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta semplice alle prugne
40 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta tutta mele
50 Min