![Zelten Zelten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C2B4C25-DE29-4DC1-BDDA-0F1C1BD45899/Derivates/E63F96D8-BF66-4F08-BF8E-1C554141103C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina tipo 0
- 30 g di lievito di birra fresco
- 70 g di zucchero
- 300 g di latte intero tiepido
- 150 g di fichi secchi a metà
- 80 g di Rum
- 50 g di arancia candita
- 50 g di cedro candito
- 2 uova
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di pinoli
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza tritata
- 100 g di mandorle pelate
- 140 g di noci sgusciate
- 150 g di vino rosso proveniente dal Trentino Alto Adige (tipo Teroldego o Marzemino)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Torta di farro alle mandorle e prugne
1 godz. 5 min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Crostata d'inverno alle castagne
1 Std. 50 Min
Gnocchi di patate crude e pane
40p
Salsa bolzanina
15 min
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 20 Min
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Torta di pane con nocciolata
1 Std. 10 Min
Strangolapreti alla trentina
4h
Torta rustica di pere
2h
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1h 30min
Gnocchi di polenta
25 Min