Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina tipo 0
- 30 g di lievito di birra fresco
- 70 g di zucchero
- 300 g di latte intero tiepido
- 150 g di fichi secchi a metà
- 80 g di Rum
- 50 g di arancia candita
- 50 g di cedro candito
- 2 uova
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di pinoli
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza tritata
- 100 g di mandorle pelate
- 140 g di noci sgusciate
- 150 g di vino rosso proveniente dal Trentino Alto Adige (tipo Teroldego o Marzemino)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1h 30min
Gnocchi di spinaci
55min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi alle ortiche
1h 10 min
Salsa bolzanina
15 Min
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1h 20min
Focaccia dolce
45min
Smacafam
55min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Spongade della Val Camonica
5 Std.
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35min
Strangolapreti alla trentina
4h