![Bavarese alla liquirizia Bavarese alla liquirizia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6e70e439-d542-4954-905f-61df64e20bce/Derivates/ff21a700-3b57-4ced-afbd-74ebfd64295c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di liquirizia pura in caramelle
- 4 tuorli d'uovo
- 15 g di fecola di patate
- 150 g di zucchero
- 500 g di latte
- 15 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6hod. 20min
Mug cake alle mele ed uvetta
25min
Mousse ai frutti rossi
4h
Crema inglese
15min
Meringhe
2h
Crumble alle pere e crema di ricotta
1h
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20min
Gelato al gambo di finocchio
3h 25 min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Crema di pesche caramellate e cannella
2 Std. 15 Min