Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di olio di semi di girasole
- 100 g di vino bianco, tipo moscato
- 50 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 60 g di biscotti secchi
- 20 g di pangrattato
- 20 g di burro
- 8 albicocche a pezzi (1-2 cm)
- 60 g di uva passa, ammollata per 20 minuti nel Rum e strizzata
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Läckerli di Basilea
2sa
Zelten
2h 55min
Strüdel ai frutti di bosco
2sa
Tortine dell'amore
1h 40min
Torta pazientina
3hod. 55min
Torta all'uva rossa
1h 40min
Stella di pane
3 Std. 30 Min
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Nadalin
6h 30 min
Pasta al vino
5 Min
Crostata di zucca all'amaretto
3 godz. 45 min
Torta frangipane
1h 25min