Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di olio di semi di girasole
- 100 g di vino bianco, tipo moscato
- 50 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 60 g di biscotti secchi
- 20 g di pangrattato
- 20 g di burro
- 8 albicocche a pezzi (1-2 cm)
- 60 g di uva passa, ammollata per 20 minuti nel Rum e strizzata
- 1 tuorlo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumiri
1h 30min
Panone di Natale
2h 30min
Fregolotta al radicchio
1h 50min
Zelten
2h 55min
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1h 20min
Torta all'uva rossa
1h 40min
Pinza
50 Min
Torta Donizetti
1 Std.
Tortine all'albicocca
45 Min
Torta rovesciata ai fichi
1h 15 min
Strudel di mele
1j 35 menit
Crostata Arlecchino
55 min