Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen
TM6 TM5

Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen

4.1 (16 ocen)

Składniki

  • 400 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 300 g Zuckerschoten, frisch oder TK, aufgetaut
  • 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt
  • 60 g Kräuterbutter oder Knoblauchbutter (siehe Tipp)
  • 350 g Nudeln, z.B. Casareccia oder Rigatoni
  • 200 g Kräuterfrischkäse, z.B. Robiola
  • 150 g Crème fraîche
  • ½ TL Kräutersalz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 EL Olivenöl
  • 300 g rohe Garnelen (Riesengarnelen), auf 8 Holzspießchen gesteckt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3494 kJ / 835 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
8.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy