Wersje kompatybilne
Nudeln mit Garnelen-Spießchen, Peperoni-Käsecreme und Zuckererbsen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wasser
- 1 TL Salz
- 300 g Zuckerschoten, frisch oder TK, aufgetaut
- 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt
- 60 g Kräuterbutter oder Knoblauchbutter (siehe Tipp)
- 350 g Nudeln, z.B. Casareccia oder Rigatoni
- 200 g Kräuterfrischkäse, z.B. Robiola
- 150 g Crème fraîche
- ½ TL Kräutersalz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 EL Olivenöl
- 300 g rohe Garnelen (Riesengarnelen), auf 8 Holzspießchen gesteckt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 835 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinierter Fisch
24h
Pasta mit Tomatenbutter und Kabeljau
35 Min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50min
Pfirsich-Holunder-Freshup
3h 10min
Früchte-Dickmilch-Dessert
1h 15min
Seehecht mit Safran-Kartoffelpüree
50min
Fisch im Päckchen
1 godz. 10 min
Gebackenes Hähnchen mit Tapenade und Kartoffelpüree mit karamellisierten Zwiebeln
2h 15min
Putenbrust mit Rucolapesto
1 godz.
Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes
40 Min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 Min
Hähnchenunterschenkel mit Pflaumenglasur
40 Min