![Crema inglese (di Luca Montersino) Crema inglese (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6FF5E3FE-70CC-4B23-A640-81C2D8BA26CE/Derivates/3B8EFC0D-5652-4D74-9758-84D6CB58683E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 185 g zucchero
- 1 pezzettino di scorza di limone (2 g), preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 435 g di latte intero
- 190 g di panna (min. 30% di grassi)
- 185 g di tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9422 kJ / 2252 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 223 g
- Tłuszcz
- 136 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 min
Crema inglese
15 min
Albumi montati a neve
5 Min
Panna cotta
6h 30 min
Meringhe
2 Std.
Meringhe al caramello con crema inglese
30 min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crème caramel
3h 45min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 Min