Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di riso originario
- 150 g di farina di mais, consentita da prontuario
- 190 g di zucchero a velo
- 220 g di burro a pezzi piccoli
- 7 tuorli
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci, consentito da prontuario (opcjonalnie)
Crema
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 20 g di cacao amaro in polvere, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 Min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Crêpes (senza glutine)
50min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Pasta brisèe (senza glutine)
1hod. 15min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min