Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di riso originario
- 150 g di farina di mais, consentita da prontuario
- 190 g di zucchero a velo
- 220 g di burro a pezzi piccoli
- 7 tuorli
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci, consentito da prontuario (opcjonalnie)
Crema
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 20 g di cacao amaro in polvere, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1sa 20 dk
Pasta frolla (senza glutine)
2 godz. 45 min
Crêpes (senza glutine)
50 dk
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55 min
Torta margherita (senza glutine)
50 dk
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55 min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min